Kariyer Danışmanlığı Hizmeti

Page

İş aramak, iş bulmak ne kadar zor değil mi…

Yaklaşık 20 yıldır İnsan Kaynakları alanında çalışan birisi olarak çok iş görüşmesi yaptım. Zaman zaman masanın diğer tarafında kendim işe girmek için iş görüşmelerine girdim.

Özellikle iş hayatının başlarındaki adayların normal olarak az olan deneyimsizliği ve düşük farkındalığı nedeniyle elendiklerini çok gördüm. Sadece işin başındakiler mi ? Hayır, üst düzey yöneticiler de bazen ego, bazen farklı dünyaya adım atma nedeniyle çok zorlandılar. Uzun yıllar yurtdışında yaşayıp Türkiye’ye dönenler, doğum/çocuk nedeniyle uzun süre ara veren kadınlar, aynı kurumda 15 yıl çalışıp bir nedenle aniden iş arama eziyetine maruz kalan yöneticileri ekleyebilirim bu zorlanan gruplara.

İş arama sürecinde çeşitli nedenlerle zorluk yaşıyor ve aşağıdaki konularda yardım, destek arıyorsanız merak etmeyin…

Teknik anlamda…

 

  • En temel sorun; özgeçmiş ve kapak mektubunuz başvurduğunuz pozisyona ne kadar uygun ?
  • Yoksa kapak mektubunuz yok mu ?
  • Linkedin profiliniz boş mu ?
  • Başvurularınızdan yeteri kadar olumlu dönüş alamıyor musunuz ?
  • İşe yerleştirme yapan firmalara nasıl ulaşacağınızı bilmiyorsunuz ?
  • Yaptığınız iş görüşmelerinden başarısız çıkıyorsunuz ?
  • Açık iş ilanları dışında, gizli ilanlara nasıl ulaşacağınızı bilmiyorsunuz ?
  • İş odaklı gerçek ve sanal çevrenizi nasıl genişleteceğinizi bilmiyorsunuz ?

 

Kavramsal anlamda…

 

  • Ne yapacağınıza, hangi işte çalışmak istediğinize/mutlu & başarılı olacağınıza karar veremiyorsunuz ?
  • Deneyiminiz var ama sektör değiştirmek istiyorsunuz. Ama nasıl başlayacağınızı bilmiyorsunuz ?

 

Neler yapmıyorum ? Google’dan bulabileceğiniz tavsiyeler, bilgiler için ben uygun değilim. Sizin yerinize özgeçmiş, kapak mektubu veya linkedin profili hazırlamıyorum. Bunu yapamayacaksanız, bence iş bulmanız biraz zor zaten.

İşte bu ve benzeri tüm sorunlarınızdan, yıllardır İnsan Kaynakları alanında çalışmış, binlerce görüşme yapmış bir profesyonelden Kariyer Danışmanlığı alarak kurtulmak ister misiniz ?

Peki ben kimim ?

Endüstri Yüksek Mühendisiyim (İ.T.Ü.)

1996 yılından bu yana İnsan Kaynakları alanında çalışıyorum. 1000’lerce iş görüşmesi yaptım, işe aldım.

2004 yılında “İnternette İş Bulma Rehberi” adlı bir kitap yazdım.

Yaklaşık 22.700 üyeli bir e-topluluğu (RecruitmenTurkey) 16 yıldır yönetiyorum. Bu e-topluluk sayesinde – ben dahil – 100’lerce iş arayan iş buldu.

KKTC dahil yaklaşık 40 üniversitede iş arama ile ilgili paylaşımda bulundum.

Samimi, özgün, ülke/sektör gerçeklerini bilen, sadece destek olabileceğim danışanlarla çalışan, zaman zaman gerçekleri pat ! diye söyleyeceğim için sizi kızdırabilecek ama sadece doğruları dile getirebilecek bir kariyer danışmanı, kariyer mentorüyüm…

Bana ulaşıp, Kariyer Danışmanlığı hizmetleri ile ilgili görüşebiliriz…

 

Artemiz Güler

 

 

E-posta: artemiz.guler@gmail.com

Linkedin: http://tr.linkedin.com/in/artemiz

Yahoogroups: https://groups.yahoo.com/neo/groups/RecruitmenTurkey/

Facebook: https://www.facebook.com/groups/124027604351959/

Blog: https://artemizguler.wordpress.com/

 

 

Kariyer Danışmanlığı Hizmeti alanlardan bazılarının görüşleri…

Merhaba Artemiz Bey
Henüz yolun başında olmama rağmen geleceğe dair tüm umutlarimi kaybetmek üzereyken sizinle tanışma fırsatı buldum ve desteğinizle kendime aydın bir yol cizebildim.Tecrubelerinizle tekrardan guclu birlikte şekilde ayağa kalkmami sağladığınız için çok teşekkür ederim

İyi ki varsınız

Ö.D. (İktisat mezunu, Yüksek Lisans Öğrencisi)

İki yıl önce bir görüşme yapmıştık. Bir tecrübenizi paylaşmıştınız ve benim işe bakışımda ciddi bir değişime neden olmuştu. Teşekkür ederim,

Mümine Akşit (Customs Broker, CRM Manager)

 

After 8 years of experience abroad, I found myself seeking for a job in Turkey. I haven’t had much information about the HR’s work methods in Turkey. Artemiz helped me to work on these points and improve my CV for the local market and perception

Ö.T. Manager (Energy)

 

Dear Artemiz,

Thank you very much for your career coaching and guidance. You are a Professional HR Coach that made the final touch to restructure my CV in a way to emphasize my strentgths, competencies and targets.

I appreciate your support and fully recommend your coaching to people either looking for a new job or have the desire to re-start a second career.

 

Best Regards,

B.E. Manager (Retail)

 

Artemiz Bey merhaba;

On yılı aşkın iş deneyimimin ardından kariyerimdeki yenilik arayışındaki desteğiniz için öncelikle teşekkür ederim.

İnsan Kaynakları alanında sahip olduğunuz bilgi ve derin tecrübeyle birlikte özgeçmişimi, yeniden istemiş olduğum profesyonel seviyeye taşıdım. Bununla birlikte mülakat teknikleri ve birçok ileride yapacağım iş görüşmeleri için vermiş olduğunuz yönlendirme için yine ayrıca tesekkur etmek isterim.

İyi bir kariyer planlaması yapmak isteyen tüm çalışanlara sizi önemle tavsiye etmek isterim. Bu yolda ilerleyen tüm profesyonellere de birlikte çalışırken aldığım keyif ve artı değerleri özellikle vurgulamaktan memnuniyet duyarım.

E.D. Key Account Manager (Otomotiv)

 

 

Artemiz Bey merhaba,

 

Öncelikle geçtiğimiz haftaki desteğinizden ötürü çok teşekkür ederim.

 

Gerçek anlamda yetkinliğimi analiz edebileceğim bir çalışma yapma fırsatı buldum. Kısa ve uzun vade için bana çok pozitif katkılar sağlayacağından eminim.

 

K.E., Yönetici (Otomotiv)

 

 

Dear Mr. Guler,

 

I would like to thank you for all valuable suggestions for my resume. Our meeting was very helpfull for me to understand the Human Resources point of view. Your warm and accommodating approach makes me feel comfortable in order to explain myself easily.

 

With my best wishes,

 

L.U.

Manager, Industrial Engineer

 

 

Sayın Artemiz Güler,

 

bu zorlu süreçte bana umut verdi. Kariyer geçmişime, bulunduğum duruma ve hedeflerime daha profesyonel bir gözle bakmamı sağladı. Benimle paylaştığı tecrübeleri ve verdiği destek sayesinde şimdi  iş arama sürecinde kendimi daha net ve özenli şekilde ifade ettiğim, ne aradığımı daha iyi anladığım ve anlatabildiğim bir özgeçmişe sahibim.

Artemiz Bey’e benim için ayırdığı zamanı ve danışmanlığı için çok teşekkür ederim.

 

E.K.